καλωσήρθες

Χαίρομαι πραγματικά που βρέθηκες στο site των μουσικών μου εγχειρημάτων μια και πιστεύω πως η μουσική - όπως όλες οι τέχνες - έχουν βασικό σκοπό το μοίρασμα και την επικοινωνία.
Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, άνοιξε τα ηχεία (ή ακόμα καλύτερα, ιδίως αν χρησιμοποιείς laptop, βάλε ακουστικά).
Η μουσική που ακούγεται ήδη είναι από το πιο πρόσφατο project και εάν σε αγγίζει ή φαίνεται ενδιαφέρουσα, παρακάτω θα βρεις περισσότερα.
Ελπίζω πως κάποια θα τα απολαύσεις!

ποιός goss;

Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου η μουσική πάντα ήταν μόνιμος σύντροφος στη ζωή μου. Τη στιγμή που για πρώτη φορά άγγιξα χορδές κιθάρας και κατάλαβα πως πέρα του να την απολαμβάνω θα μπορούσα και να τη δημιουργώ είχε τον ενθουσιασμό μαγικής αποκάλυψης. Σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με ό,τι μπορούσε να παράγει ήχο και ένας ολόκληρος κόσμος πιθανοτήτων απλωνόταν μπροστά.

Παρ' ότι εκτιμούσα πάντα τις εικαστικές τέχνες και την εικόνα - κάτι που με οδήγησε να ακολουθήσω τη γραφιστική ως επάγγελμα - το άυλο του ήχου και η άμεση σύνδεση που έμοιαζε να έχει με το συναίσθημα και την ψυχή μου ήταν πάντα κάτι μοναδικό και συνάμα μαγικό. Μετά από συμμετοχές σε διάφορα rock, blues και ψυχεδελικά σχήματα, συνήθως ως μπασίστας, γρήγορα άρχισα να συνειδητοποιώ πως η "καλή" μουσική δεν ήταν κάτι που περιοριζόταν σε συγκεκριμένα είδη ή φόρμες.

Η ελευθερία της πρόσμιξης διαφορετικών στοιχείων και του πειραματισμού (δείγματα της οποίας αποτελούσαν οι μουσικές σκηνές του '60 και '70 που αγάπησα) μου φαινόταν πάντα απαραίτητα για κάτι τόσο σημαντικό όσο η επικοινωνία συναισθημάτων και η "διερεύνηση" της ψυχής, που καταλάβαινα πως είναι το μουσικό έργο. Ευτυχώς η ψηφιακή εποχή έμελλε να ανατέλει σύντομα και μαζί τα απαραίτητα εργαλεία, με νέα έμπνευση και δυνατότητες για μουσική δημιουργία.

Έτσι τώρα, μετά από μια σύντομη trip-hop διαδρομή με τους "Freedom of speech" και το CD "Σ' άλλη χώρα", έχω εστιάσει σε προσωπικά και συνεργατικά project, όπως το πρόσφατο "Supernova" που με την φίλη συνοδοιπόρο Utopia υπογράφουμε ως Hope springs eternal, αλλά και σε μουσική για ταινίες μικρού μήκους, vτοκιμαντέρ και θεατρικά δρώμενα.

Η "έδρα" μου και στούντιο είναι στην Αθήνα και πάντα με ενδιαφέρουν πιθανότητες συνεργασίας στα πλαίσια δημιουργικών εγχειρημάτων, ιδιαίτερα πειραματικής φύσης. Σε περίπτωση που κάποια από τα παρακάτω project σου φανούν ενδιαφέροντα ή το ύφος κατάλληλο για κάτι που σχεδιάζεις, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.

sample list

Η μουσική που συνθέτω συχνά δεν εντάσσεται άνετα σε κατηγορίες ή είδη (κάτι καθόλου σπάνιο την εποχή αυτή), αλλά ακόμα κι όταν συμβαίνει, το κάθε project ανάλογα με την έμπνευση ή το σκοπό του μπορεί να είναι καθοριστικά διαφορετικό από το επόμενο. Παρακάτω θα βρεις από συνθέσεις με ροκ ήχο ή φόρμα, μέχρι ηλεκτρονική μουσική ή και πειραματικά ήχο-τοπία.

Σκέφτηκα λοιπόν πριν το αρχείο των projects, να εντάξω εδώ την παρακάτω λίστα που περιέχει κάποια μουσικά κομμάτια διαφορετικού μεταξύ τους ύφους, ώστε να μπορεί κανείς γρήγορα να ακούσει κάποιο δείγμα εντοπίζοντας projects που μπορεί να τον ενδιαφέρουν συνολικά, αλλά και αποκομίζοντας μια γενική εικόνα της μουσικής που θα βρει παρακάτω.

tracks & projects

music theme
Never let me down
Listen to track
music theme
Projections excerpt 4.5
Listen to album (single)
music theme
Roses like angels...
View video
music theme
Songs of innocence...
Listen to Songs

events

 • music theme
  Supernovae

  Exhibition & audio-visual presentation.

  201419 Μάη

blog

 • music theme
  περί site κ.α.
  ενημερώθηκε: 28 Ιαν, 2015

  Πρώτη μορφή και αρχικά περιεχόμενα του site - περισσότερα...

επικοινωνία

Για όποια πρόταση, δημιουργική ιδέα, ή απλά κάποιο σχόλιο, σκέψη σχετικά με τη μουσική που ακούσες εδώ... θα χαρώ.